Ανακαλύψτε μια ελαφριά και χορταστική συνταγή για κοτόπουλο με κινόα, ιδανική για καλοκαιρινές μέρες. Με την έλευση του καλοκαιριού και την άνοδο της θερμοκρασίας, η ανάγκη για ελαφριά και θρεπτικά πιάτα γίνεται επιτακτική. Η συνταγή που ακολουθεί προσφέρει μια απολαυστική καλοκαιρινή επιλογή, που συνδυάζει την υγιεινή κινόα με ζουμερό κοτόπουλο. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γευστική, ιδανική για όσους αναζητούν φρέσκες και ελαφριές γεύσεις.
Υλικά:
– 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
– 2 κ.σ. ελαιόλαδο
– 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
– 3 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
– 1 κλων. φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
– 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
– 1/2 φλ. ζωμό κότας
– 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
– 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
– Αλάτι
– Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
– 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
Για το σερβίρισμα:
– 1 φλ. βρασμένη κινόα
– 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ
Διαδικασία:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το θυμάρι, σοτάροντας για 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί, επιτρέποντας στο φαγητό να βράσει για 2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, περιχύνουμε με το ζωμό και σιγοβράζουμε μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει, περίπου για 20 λεπτά.
Αφού το φαγητό βράσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό, ανακατεύοντας καλά.
Για την κινόα:
Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να βγαίνει διάφανο. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε την κινόα, σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, περίπου για 10 λεπτά. Αλατίζουμε κατά τη διάρκεια του βρασμού και στραγγίζουμε καλά.
Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και το αβοκάντο και από πάνω προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του, πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
Πηγή περιεχομένου: in.gr