Ανακαλύψτε μια δροσιστική παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια, ιδανική για το καλοκαίρι. Η παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια είναι μια εξαιρετική επιλογή που απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο προετοιμασίας (περίπου 45 λεπτά), αλλά αποζημιώνει με την μοναδική της γεύση και την δροσιά της. Είναι ιδανική για τις καλοκαιρινές λιγούρες του μεσημεριού και προσφέρει σημαντική ενέργεια.
Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 gr τρυφερά παντζάρια, 300 gr στραγγιστό γιαούρτι και ½ φλ. καρύδια ψίχα.
Αρχικά, πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε με τη φλούδα τους για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ώστε να τρυπιούνται με το πιρούνι. Αφού τα στραγγίσουμε και τα αφήσουμε να κρυώσουν ελαφρώς, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
Μετά, τα αναμειγνύουμε με σκόρδο, ξίδι, ελαιόλαδο και αλάτι, προτού προσθέσουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα.
Αφήνουμε την σαλάτα στο ψυγείο ώστε να δέσουν οι γεύσεις και λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο και τα καρύδια. Γαρνίρουμε με ρόκα και φρέσκα φύλλα για μια εντυπωσιακή παρουσίαση.
Πηγή περιεχομένου: in.gr