Συνταγή: Ψάρι στον ατμό με άγρια βότανα του βουνού

Συνταγή: Ψάρι στον ατμό με άγρια βότανα του βουνού

Ανακαλύψτε τη συνταγή για γαλέο ατμού με άγρια χόρτα, ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ως παιδιά, οι περισσότεροι από εμάς αποφεύγαμε το ψάρι, καθώς δεν ήταν από τα αγαπημένα μας πιάτα στο μεσημεριανό τραπέζι. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, ανακαλύπτουμε τη μοναδική γεύση και την θρεπτική αξία του. Η συνταγή που ακολουθεί προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για να ετοιμάσετε γαλέο στον ατμό, συνοδευμένο από άγρια χόρτα του βουνού, που θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Τα υλικά περιλαμβάνουν 600 γρ. γαλέο σε φιλέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κιλό χόρτα του βουνού της αρεσκείας σας.

Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή και γρήγορη. Εάν έχετε φούρνο με ατμό, ψήστε τα φιλέτα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα για 7-8 λεπτά. Αν όχι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατμομάγειρα ή να τα μαγειρέψετε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά.

Βράστε τα χόρτα για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό, σουρώστε τα και βυθίστε τα σε παγωμένο νερό. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα ντοματίνια σε ελαιόλαδο, προσθέτοντας τα χόρτα και σβήνοντας με πετιμέζι. Συνδυάστε τα φιλέτα του γαλέου με τα σοταρισμένα υλικά και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play