Συνταγή ψαριού με εσπεριδοειδή

Συνταγή ψαριού με εσπεριδοειδή

Ανακαλύψτε τη μοναδική συνταγή ψαριού με εσπεριδοειδή, ιδανική για καλοκαιρινές γεύσεις. Το καλοκαίρι ξυπνά μνήμες γεμάτες φως, θάλασσα και απολαύσεις. Το ψάρι, σήμα κατατεθέν των καλοκαιρινών γευμάτων, απογειώνεται σε μια νέα γευστική διάσταση με τη συνταγή ψαριού με εσπεριδοειδή. Αν και για πολλούς αυτός ο συνδυασμός μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστος, τα φρούτα και το ψάρι συνεργάζονται απρόσμενα καλά, προσφέροντας μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία Πειραματιστείτε, δοκιμάστε και θα καταλάβετε πόσο δυνατός και πεντανόστιμος συνδυασμός είναι.

Υλικά

– 1 ψάρι μαγιάτικο περίπου 800 γρ.

– 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο (ή 1 κ.γ. ξερό)

– 2 πορτοκάλια

– 1 λεμόνι και 2 μοσχολέμονα (αν βρούμε) ή 3 λεμόνια

– 100 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και 50 ml για τη σάλτσα

– 2 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

– Αλάτι

– Πιπέρι

Διαδικασία

Αρχικά, καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το ψάρι. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να ζητήσουμε από τον ιχθυοπώλη να το φιλετάρει. Κόβουμε τα φιλέτα σε οκτώ κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τα πορτοκάλια, τα μοσχολέμονα και το λεμόνι (χωρίς το άσπρο μέρος). Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτά μπαστουνάκια και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Αφού τις στεγνώσουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί, κρατάμε 4 φέτες από κάθε εσπεριδοειδές στην άκρη, ενώ τις υπόλοιπες τις πιέζουμε για να πάρουμε τον χυμό τους.

Δημιουργούμε μια ελαφριά σάλτσα Χτυπάμε στο μούλτι τον χυμό με το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το ψάρι, πρώτα από τη μεριά της πέτσας για 4 λεπτά και έπειτα από την άλλη για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το ψάρι και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα, τοποθετούμε τα φιλέτα ανά δύο σε πιάτο, το ένα πάνω στο άλλο, μοιράζουμε τα τηγανισμένα ζουλιέν από εσπεριδοειδή, προσθέτουμε τα φυλλαράκια του δυόσμου και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play