Ανακαλύψτε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για ψητές γλυκοπατάτες με φέτα, ιδανική για κάθε τραπέζι. Ας διαπιστώσουμε κάτι: οι γλυκοπατάτες είναι ένα υλικό που δεν ταιριάζει σε όλα τα γούστα. Ορισμένοι τις αποφεύγουν, ενώ άλλοι τις θεωρούν αναγκαίο στοιχείο της διατροφής τους. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι αν ψηθούν σωστά, μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά γευστικές. Αυτή η συνταγή για ψητές γλυκοπατάτες με φέτα είναι εύκολη και γρήγορη, και μπορεί να σερβιριστεί είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο, ανάλογα με την περίσταση.
Τα υλικά:
– 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
– 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1/2 κ.γ. καπνιστή ή απλή πάπρικα
– 1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
– Αλάτι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– 120 γρ. θρυμματισμένη φέτα
– Λίγος χυμός λεμονιού ή βαλσαμικό ξίδι για το σερβίρισμα
– Λίγο ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό
Η διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C με αέρα. Πλένουμε προσεκτικά τις γλυκοπατάτες με βούρτσα, καθώς θα τις ψήσουμε με τη φλούδα. Στη συνέχεια, τις κόβουμε κατά μήκος στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη ή το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά.
Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα εξωτερικά. Όταν είναι έτοιμες, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους με ένα πιρούνι και, όσο είναι ζεστές, ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα. Τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού ή βαλσαμικό ξίδι και τις πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό για επιπλέον άρωμα.
Η ψητή γλυκοπατάτα μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο, ιδανικό για κάθε περίσταση.
Με τη σωστή προετοιμασία και τα κατάλληλα υλικά, οι γλυκοπατάτες μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα απολαυστικό πιάτο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr