Συρία: Ο πρόεδρος Αλ Σάρα επαναλαμβάνει τη δέσμευση για προστασία των μειονοτήτων

Συρία: Ο πρόεδρος Αλ Σάρα επαναλαμβάνει τη δέσμευση για προστασία των μειονοτήτων

Ο πρόεδρος Αχμάντ Αλ Σάρα της Συρίας επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του για την προστασία των μειονοτήτων amid ongoing conflicts. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας, Αχμάντ Αλ Σάρα, δήλωσε σήμερα (19/7) την ανανεωμένη δέσμευσή του για την προστασία των μειονοτήτων στη χώρα, ύστερα από την ανακοίνωση της συριακής προεδρίας για κατάπαυση του πυρός. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην εξάλειψη των διακοινοτικών συγκρούσεων, οι οποίες έχουν κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 700 ανθρώπους στην επαρχία Σουέιντα, όπου η πλειονότητα των κατοίκων ανήκει στη Δρούζικη κοινότητα. Το συριακό κράτος δεσμεύεται να προστατεύσει όλες τις μειονότητες και κοινότητες της χώρας.

Ο Σάρα τόνισε την ανάγκη για δικαιοσύνη και υποστήριξε ότι θα διωχθούν οι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Σουέιντα, όπως ανέφερε σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τη συριακή τηλεόραση. Καταδικάζουμε όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Σουέιντα και οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Η προεδρία της Συρίας ανακοίνωσε νωρίτερα την άμεση κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Σουέιντα, όπου έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται δυνάμεις ασφαλείας. Η ανάπτυξη αυτή προήλθε μετά από συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στη Συρία και το Ισραήλ, με σκοπό την προστασία της Δρούζικης κοινότητας.

Ο Σάρα επισήμανε τη σημαντική υποστήριξη των ΗΠΑ, οι οποίες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη σταθερότητα της χώρας. Ευχαρίστησε επίσης τις αραβικές χώρες και την Τουρκία για τη βοήθειά τους, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι ηγέτες των ΗΠΑ και του Ισραήλ έχουν συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός υποστηριζόμενη από την Τουρκία και την Ιορδανία.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Σάρα εκφράστηκε με σφοδρότητα εναντίον του Ισραήλ, το οποίο βομβάρδισε τη Δαμασκό, προκαλώντας ανησυχία για τη σταθερότητα της περιοχής. Οι διακοινοτικές συγκρούσεις αποδυναμώνουν περαιτέρω την εξουσία του Σάρα, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία έπειτα από 14 χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών από τις πρόσφατες συγκρούσεις στην επαρχία Σουέιντα ανήλθε σε 940, περιλαμβάνοντας Δρούζους, μαχητές και άμαχους. Αυτή η βία έχει προκαλέσει σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις και απαιτεί άμεσες διεθνείς παρεμβάσεις.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play