Πέλλα: Συνελήφθη γυναίκα για εξαπάτηση ηλικιωμένων, αναζητείται ο συνεργός της που προσποιούνταν τον γιατρό

Πέλλα: Συνελήφθη γυναίκα για εξαπάτηση ηλικιωμένων, αναζητείται ο συνεργός της που προσποιούνταν τον γιατρό

Συνελήφθη γυναίκα στην Πέλλα για εξαπάτηση ηλικιωμένης, αναζητούνται οι συνεργοί της στην επιχείρηση εξαπάτησης. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας, συνελήφθη χθες (18 Ιουλίου 2025) μία ημεδαπή γυναίκα, η οποία φέρεται να εξαπάτησε ηλικιωμένη. Ο συνεργός της τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί, ζητώντας αρχικά το χρηματικό ποσό των 38.000 ευρώ για δήθεν επείγουσα χειρουργική επέμβαση.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τη γυναίκα, διαπιστώνοντας ότι νωρίτερα είχε παραλάβει από την ηλικιωμένη το ποσό των 2.850 ευρώ και έναν χρυσό σταυρό με χρυσή αλυσίδα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή της και αποδόθηκαν στην παθούσα. Από την έρευνα προέκυψε ότι με την ίδια μέθοδο είχαν εξαπατήσει και άλλες ηλικιωμένες γυναίκες στην Πέλλα και την Κοζάνη, αποκομίζοντας συνολικά 7.500 ευρώ.

Στην κατοχή της κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ από την οικία της. Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας προειδοποιεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην εμπιστεύονται αγνώστους που προσπαθούν να τους πείσουν να δώσουν χρήματα λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενών. Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play