Ανακαλύψτε μια μοναδική συνταγή για τηγανίτες με κεφίρ και φρούτα, ιδανική για ένα πλούσιο πρωινό. Αναγνωρίζοντας τη σημασία του πρωινού ως το πιο καίριο γεύμα της ημέρας, είναι ουσιώδες να επενδύσουμε σε γεύματα που αξίζουν την προσοχή μας. Η παρούσα συνταγή προσφέρει μια ευχάριστη παραλλαγή από τις κλασικές τηγανίτες, συνδυάζοντας το κεφίρ με φρούτα για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Τα υλικά περιλαμβάνουν 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 100 γρ. καστανή ζάχαρη και φυσικά κεφίρ.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία καραμελωμένων μήλων και ενός γευστικού coulis από φρούτα του δάσους, προσθέτοντας μια γλυκιά νότα στις τηγανίτες.
Η διαδικασία αρχίζει με την παρασκευή των καραμελωμένων μήλων. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μήλα, σοτάροντάς τα ελαφρά πριν πασπαλίσουμε με ζάχαρη και κανέλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσουν.
Για το coulis, βάζουμε τα φρούτα του δάσους σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό και τα σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσουν.
Όσον αφορά τις τηγανίτες, ξεκινάμε κοσκινίζοντας το αλεύρι και ανακατεύοντας το με τα υπόλοιπα υλικά, ενώ οι διαδικασίες μαγειρέματος περιλαμβάνουν την προσεκτική ψήσιμο σε μέτρια φωτιά για να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Στο σερβίρισμα, οι τηγανίτες συνοδεύονται από τα καραμελωμένα μήλα και το coulis, δημιουργώντας ένα πλούσιο και εντυπωσιακό πρωινό πιάτο.
Πηγή περιεχομένου: in.gr