Ανακαλύψτε τρεις λαχταριστές συνταγές γλυκών για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια στο Πάσχα. Εν όψει των οικογενειακών τραπεζιών του Πάσχα, η αναζήτηση ενός γλυκού που θα αναδείξει τις γεύσεις και θα προσφέρει μία νέα διάσταση στην τραπεζαρία γίνεται επιτακτική. Ακολουθούν τρεις συνταγές που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά.
Στο μείγμα βάζουμε και βούτυρο και ηλιέλαιο – το βούτυρο δίνει τη γεύση και το λάδι δίνει την απαλή υφή.
Κέικ βανίλιας με κακάο
*Υλικά:*
– 500 γρ. αλεύρι
– 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
– 80 ml ηλιέλαιο
– 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
– 4 αυγά
– 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
– 200 ml γάλα
– 60 γρ. κακάο
– 1 πρέζα αλάτι
*Για το γλάσο:*
– 250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
– 100 ml κρέμα γάλακτος
– 1 κ.σ. τρούφα σοκολάτας
*Διαδικασία:*
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τα αυγά και το κακάο. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 40 λεπτά. Για το γλάσο, ζεσταίνουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και όταν το κέικ είναι έτοιμο, το καλύπτουμε με το γλάσο και αν θέλουμε προσθέτουμε τρούφα.
Απολαυστική πορτοκαλόπιτα
*Υλικά:*
– 250 γρ. βούτυρο
– 400 γρ. γιαούρτι 2%
– 300 ml χυμό πορτοκαλιού
– 4 αυγά
– 450 γρ. φύλλο κρούστας
– 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
– 1 πρέζα αλάτι
*Για το σιρόπι:*
– 500 γρ. ζάχαρη
– 150 ml νερό
– 150 ml χυμό πορτοκαλιού
– 1 μικρό ξύλο κανέλας
*Διαδικασία:*
Στο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Ρίχνουμε και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Το φύλλο κρούστας το κόβουμε σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και την κανέλα και το ρίχνουμε πάνω από την κρύα πορτοκαλόπιτα.
Η οξύτητα του φρούτου με τη ζάχαρη και την κανέλα κάνουν μια ωραία αντίθεση.
Κέικ μηλόπιτα
*Υλικά:*
– 1,5 κιλό μήλα
– 300 γρ. ζάχαρη
– 200 γρ. βούτυρο
– 4 αυγά
– 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 250 ml γάλα
– 1 κ.σ. κανέλα
– 100 γρ. φουντούκια
– Ξύσμα πορτοκαλιού
*Διαδικασία:*
Στην φόρμα στρώνουμε τα μήλα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μίξερ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια, τα φουντούκια, τα μήλα και το γάλα, προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr