Ξεπέρασαν τα 5.000.000 ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος την τελευταία οκταετία
Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς για τη δράση του κυκλώματος καθώς ερευνάται η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά και τις ελληνοποιήσεις ξένων πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα αυτό «χρέωνε» κάθε ελληνοποίηση 30.000 ευρώ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι δράστες κατάφεραν να καθαρίσουν τα μητρών ανθρώπων αλβανικής και άλλης καταγωγής κάνοντάς του Έλληνες με μια υπογραφή. Δημιουργούσαν πλαστές ταυτότητες, διαβατήρια, ακόμα και ΑΦΜ.
Τα κέρδη της οργάνωσης, με κεφαλή αρχηγό αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ και συνολικά 39 εμπλεκόμενους – οι 9 έχουν συλληφθεί – ξεπερνούν την τελευταία οκταετία τα 5.000.000 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί 600.000 ευρώ ενώ στο χρηματοκιβώτιο του επικεφαλής βρέθηκαν 320.000 ευρώ.
Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, υπουργός Προστασίς του Πολίτη μετέβη σήμερα το πρωί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ερευνών που αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η οργάνωση δρούσε από τον Απρίλιο του 2013, με συμμετοχή πολιτών που επέστρεψαν από τις πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης, δημοσίων υπαλλήλων, ενώ υπήρχε και δικηγορική κάλυψη.
Η οργάνωση δρούσε με ιεραρχική δομή, ήταν πολύπλοκη και η δράση της καθόλου τυχαία. Υπήρχαν διακριτοί ρόλοι για την πλήρωση συγκεκριμένων θέσων στο κύκλωμα. Τα στοιχεία που αποδίδονταν σε ημεδαπούς, αλβανούς και άλλους πολίτες, τους οποίους εξυπηρέτησε το κύκλωμα, ήταν στοιχεία μη υπαρκτών ατόμων, είτε ομογενών που ζουν στο εξωτερικό και είχαν πλήρη άγνοια.
Με το «χρίσμα» που έπερναν από την οργάνωση αλλοδαποί και λοιποί πολίτες εξασφάλιζαν την ελεύθερη κίνησή τους στη χώρη, την απόκρυψη του ποινικά βεβαρημένου παρελθόντος τους, ακόμη και την ελεύθεη διακίνησή τους σε άλλες χώρες.
Δείτε επίσης: Παπανδρέου: «Μπορεί να έχουμε νικητή από την πρώτη Κυριακή» (vid)
- Ουκρανία: Ο Τραμπ σκέφτεται να απειλήσει με αποστολή πυραύλων Τόμαχοκ τον Πούτιν αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος
- Ισραήλ: Δύο βουλευτές ανακοινώνουν μποϊκοτάζ στην ομιλία του Τραμπ στην Κνέσετ
- Γάζα: Το Ιράν απορρίπτει την πρόσκληση για τη σύνοδο στην Αίγυπτο
- Ισραήλ: Δυσκολίες στην επιστροφή των νεκρών ομήρων από τη Χαμάς
- Ο Τραμπ δηλώνει την ολοκλήρωση του πολέμου στη Γάζα