ΦΩΤΟ ΑΠΟ protothema

Άγιοι Ανάργυροι: «Χειριστικός, με επιλεκτική αμνησία και χωρίς αυτοκτονικό ιδεασμό» – Αυτή είναι η γνωμάτευση των ψυχιάτρων του 39χρονου

Ο 39χρονος, που είναι ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, προσπάθησε να αυτοκτονήσει το βράδυ της 1ης Απριλίου 2024 έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Αττικόν, ενώ ο εισαγγελέας έχει ζητήσει έρευνα για την περίπτωση της απόπειρας αυτοκτονίας.

propoli

Ο κρατούμενος βρισκόταν στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού και υποβλήθηκε σε εξέταση από δύο ψυχίατρους, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν παρουσιάζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Ένας εκ των ψυχιάτρων ανέφερε ότι πρόκειται για άτομο με χειριστική συμπεριφορά.

Ειδικότερα ο ψυχίατρος στην αναφορά του αναφέρει τα εξής: «Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές μνημονικές γνωστικές διαταραχές».

Ο γιατρός κάνει λόγο για «Επιλεκτική αμνησία – δε θυμάται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό». Μάλιστα, ο ψυχίατρος επισημαίνει ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή από το νοσοκομείο Δαφνί και καταλήγει αναφέροντας ότι «Δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

«Χειριστικές συμπεριφορές» 

Και ο δεύτερος ψυχίατρος αναφερόμενος στον κρατούμενο αναφέρει πως δεν διαπίστωσε ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό τονίζοντας επιπλέον πως πρόκειται για χειριστικό άτομο: «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό» και στις επόμενες γραμμές επισημαίνει τη διαπίστωση «Παρορμητικών – χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

Το χρονικό της απόπειρας αυτοκτονίας

Το newsit.gr αποκάλυψε πρώτο το τι συνέβη με την απόπειρα αυτοκτονίας του δολοφόνου της Κυριακής. Συγκεκριμένα ο 39χρονος τα ξημερώματα της Κυριακής (07.04.2024) βρισκόταν σε κελί μαζί με τρεις ακόμη κρατουμένους, έφυγε από το κρεβάτι του, πήγε στο μπάνιο του κελιού, έβγαλε τους επιδέσμους που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και το λαιμό του και μετατρέποντας τους σε θηλιά, επιχείρησε να απαγχονιστεί, στηρίζοντας τους επιδέσμους σε μια βίδα!

Κατά τη διάρκεια της απόπειρας αυτοκτονίας έπαθε ανακοπή και εντοπίστηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους καθιστός δίπλα στο ντους. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με ΚΑΡΠΑ για να ανακτήσει τον σφυγμό του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Δείτε επίσης: Βαρυποινίτης που λήστευε στην Αθήνα διακινούσε ναρκωτικά στη Χαλκίδα

Πληροφορίες από newsit

Loading