Ακίνητα: Αναρτημένοι 118.000 πλειστηριασμοί στο eauction

«Σήμερα είναι αναρτημένοι 118.000 πλειστηριασμοί στο eauction. Από αυτούς 677 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα»

Για 118.000 πλειστηριασμοί ακινήτων που έχουν ήδη αναρτηθεί μίλησε η δικηγόρος Άννα Κόρσανου. Προτεραιότητα φυσικά, είναι πλέον η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

propoli

«Έχουν μεν «παγώσει» οι πλειστηριασμοί ακινήτων αλλά μόνο για τους ευάλωτους δανειολήπτες, για τους πολίτες δηλαδή με πολύ χαμηλό εισόδημα, όχι για τις υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών», είπε αρχικά η δικηγόρος Άννα Κόρσανου στην ΕΡΤ.

«Αν κάποιος έχει εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ τον χρόνο δεν θεωρείται ευάλωτος και εφόσον έχει χρέη, το σπίτι του μπορεί να βγει σε πλειστηριασμό και να το χάσει», είπε.

«Όταν έρθει σε κάποιον το ειδοποιητήριο πλειστηριασμού του ακινήτου του, τού ζητείται κάποια προκαταβολή, 10, 20 χιλιάδων».

«Εάν δεν έχει να τα δώσει ο πλειστηριασμός προχωράει κανονικά, οι άνθρωποι ξεσπιτώνονται και πάνε και νοικιάζουν κάπου αλλού», είπε.

«Υπάρχουν πολλά ένδικα βοηθήματα, αλλά πάρα πολλά από αυτά απορρίπτονται από το δικαστήριο», επεσήμανε η κ. Κόρσανου.

«Άλλο μέσω αποφυγής του πλειστηριασμού, είναι η προσπάθεια ρύθμισης με την Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων που κάνει τον πλειστηριασμό, αλλά θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να έχει ρευστότητα και να καταβάλει άμεσα μια προκαταβολή 10, 20 χιλιάδων. Υπάρχει ακόμα η λύση της πτώχευσης, που κατά την γνώμη μου έχει πάρα πολλά θετικά και την επιλέγουν άνθρωποι μικρότερης ηλικίας»,τόνισε η κ. Κόρσανου.

Τι ισχύει με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό

«Σχετικά με την πλατφόρκατοιμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού έχει φτιαχτεί μια γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης για τους συμβούλους των δανειοληπτών ώστε να ξεπερνιούνται οι τεχνικές δυσκολίες και να βγαίνουν τα πρώτα αποτελέσματα».

«Με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό το χρέος δεν διαγράφεται απλά επιμηκύνεται η περίοδος αποπληρωμής. Οι άνθρωποι που προσδοκούσαν μεγάλα κουρέματα δεν θα τα δούνε. Τα χρέη διαγράφονται εντελώς για ανθρώπους που δεν έχουν καθόλου, ή έχουν πολύ μικρή ακίνητη περιουσία», κατέληξε η κ. Κόρσανου.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Loading