Ανακαλύπτοντας την ηπειρωτική Ελλάδα: Δράση του ΕΟΤ στη γερμανική αγορά

Ανακαλύπτοντας την ηπειρωτική Ελλάδα: Δράση του ΕΟΤ στη γερμανική αγορά

Η ηπειρωτική Ελλάδα αποκαλύπτεται μέσα από την αυθεντική εμπειρία που προσφέρει, καθώς πέντε Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά στο πλαίσιο δημοσιογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, σε συνεργασία με τους Δήμους Ζαγορίου και Κόνιτσας.

Το ταξίδι, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 30 Μαΐου 2026, εντάσσεται στη στρατηγική του ΕΟΤ για την προβολή αυθεντικών ελληνικών προορισμών στη γερμανική αγορά, η οποία έχει διαχρονικά έντονο ενδιαφέρον για τον πολιτιστικό τουρισμό και τις βιωματικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών γερμανικών μέσων ενημέρωσης, όπως η κυριακάτικη εφημερίδα Die Welt am Sonntag και το ταξιδιωτικό περιοδικό Mortimer Magazin, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις πρωτοβουλίες του δήμου Ζαγορίου για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Κατά την παραμονή τους, οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν σε εμβληματικά τοπόσημα του Ζαγορίου, όπως τα ιστορικά γεφύρια και το εντυπωσιακό Φαράγγι του Βίκου, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσφατη αναγνώριση του Ζαγορίου από την UNESCO.

Η δράση αυτή εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΕΟΤ για την ανάδειξη λιγότερο προβεβλημένων προορισμών της χώρας και την ενίσχυση της παρουσίας της Ελλάδας σε στρατηγικές αγορές, όπως η Γερμανία.

Loading

Play