Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Αλκέτ Ριζάι – Φόβοι ότι έφυγε από την Ελλάδα, πιθανώς οπλισμένος
(EUROKINISSI)

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Αλκέτ Ριζάι – Φόβοι ότι έφυγε από την Ελλάδα, πιθανώς οπλισμένος

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένουν οι Αρχές για τον εντοπισμό του καταζητούμενου βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι, με τις έρευνες να έχουν επεκταθεί σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο σχετικά με τη διαφυγή του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία από τα οποία θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, αυξημένοι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση έχουν λάβει οδηγίες για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές είναι ο Ριζάι να διαθέτει όπλο, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη επιφυλακή κατά τη διάρκεια των αναζητήσεων.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο ο 48χρονος να επιστρέψει αυτοβούλως στις φυλακές. Σε μια τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα μπορούσε σε μεταγενέστερο χρόνο να υποβάλει αίτημα για υπό όρους αποφυλάκιση.

Στο επίκεντρο και οι πυροβολισμοί στην Ανάβυσσο

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε στην Ανάβυσσο.

Το αυτόφωρο ολοκληρώθηκε το πρωί, ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν έναν άνδρα από το Αφγανιστάν, ο οποίος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φέρεται να πυροβόλησε τον Αλκέτ Ριζάι σε νυχτερινό κατάστημα την Κυριακή.

Οι Αρχές επιχειρούν να συνθέσουν το πλήρες σκηνικό του επεισοδίου και να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του Ριζάι

Ο Αλκέτ Ριζάι έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές, έχοντας συνδεθεί με σοβαρές ποινικές υποθέσεις και δύο αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Συγκεκριμένα, το 2006 και το 2009 κατάφερε να αποδράσει με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τη δεύτερη απόδραση να πραγματοποιείται μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Το 2013 επιχείρησε να αποδράσει και από τις φυλακές Μαλανδρίνου. Κατά τη διάρκεια της απόπειρας κράτησε ομήρους πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τελικά παραδόθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις.

Το ποινικό του ιστορικό περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, υποθέσεις που ξεκινούν από τη δεκαετία του 1990 και σχετίζονται με ναρκωτικά. Στη συνέχεια, το όνομά του συνδέθηκε με υπόθεση σχεδιαζόμενης δολοφονίας επιχειρηματία το 2003, ενώ το 2006 κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία δύο ανδρών στο Περιστέρι, φερόμενος ως εκτελεστής ενώ βρισκόταν σε καθεστώς απόδρασης.

Loading

Play