Νέα στοιχεία βλέπουν το φως για τους γιατρούς που προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη και όσα φέρεται να έκαναν στο ιατρείο στο Κολωνάκι, στην οδό Καρνεάδου.
«Ήθελαν να κρυφτούν. Ήξεραν ότι δεν έχουν την έγκριση από τον ΙΣΑ, παρά τα ψέματα που έχουν αναφερθεί μέσα στα πλαίσια να φανεί ότι είχαν πάρει έγκριση. Ποτέ δεν έλαβαν έγκριση από τον ΙΣΑ. Το χρησιμοποιούσαν παρανόμως».
Μιλώντας στο ERTnews το πρωί της Πέμπτης, η δικηγόρος και νομική σύμβουλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Κατερίνα Φραγκάκη, είπε ότι κατά τον έλεγχο του ΙΣΑ στο μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης, μετά τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, προέκυψαν επιπλέον στοιχεία για την παράνομη χρήση του στο ιατρείο.
Όπως ανέφερε, από την έρευνα του ΙΣΑ προέκυψαν στοιχεία που, σύμφωνα με την ίδια, δείχνουν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία γινόταν και εκτός του δηλωμένου ωραρίου λειτουργίας του ιατρείου.
Έκαναν κρυφά πλασμαφαίρεση τα Σαββατοκύριακα
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για περίπου 42 λεπτά στη διαδικασία που αφορούσε τον Γιώργο Μαζωνάκη, ενώ από τις καταγραφές του μηχανήματος εξετάζονται και άλλες χρήσεις του τις προηγούμενες ημέρες.
Η κ. Φραγκάκη ανέφερε ότι από τα δεδομένα του μηχανήματος προκύπτει χρήση του σε μέρες και ώρες κατά τις οποίες, όπως είπε, το ιατρείο δήλωνε ότι δεν λειτουργούσε.
Στις 28 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, χρησιμοποιήθηκε το βράδυ στις 23:33 σε ασθενή. Το ιατρείο έλεγε ότι λειτουργούσε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
Η κυρία Φραγκάκη υποστήριξε ακόμη ότι στις 29 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο, ενώ δεν λειτουργούν το Σαββατοκύριακο, λειτούργησαν το μηχάνημα στις 18:21, ενώ πρόσθεσε ότι και στις 30 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, καταγράφηκαν τρεις ιατρικές πράξεις.
Κατά την ίδια, η χρήση του εξοπλισμού τα Σαββατοκύριακα γινόταν χωρίς ενημέρωση ή έγκριση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
«Ήθελαν να κρυφτούν. Ήξεραν ότι δεν έχουν την έγκριση από τον ΙΣΑ, παρά τα ψέματα που έχουν αναφερθεί μέσα στα πλαίσια να φανεί ότι είχαν πάρει έγκριση. Ποτέ δεν έλαβαν έγκριση από τον ΙΣΑ. Το χρησιμοποιούσαν παρανόμως. Επειδή το ήξεραν το χρησιμοποιούσαν Κυριακή, Σάββατο και Παρασκευή βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε η νομική σύμβουλος του ΙΣΑ, έλεγχοι στο ιατρείο είχαν πραγματοποιηθεί τόσο το 2025 όσο και το 2026, ενώ ιδιαίτερη σημασία, σύμφωνα με την ίδια, έχει ο έλεγχος που έγινε μετά την κατάθεση των τιμολογίων.
«Φαίνεται ότι έγιναν οι έλεγχοι. Και έγιναν και άμεσα το 2025. Το πολύ σημαντικό είναι και το 2026, αφού κατατέθηκαν τα τιμολόγια με τα οποία προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον ΙΣΑ και ήρθε η τριμελής επιτροπή και έκανε τον έλεγχο το βράδυ του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, όμως δεν ανοίχτηκε ο χώρος για να γίνει εκείνη τη στιγμή ο έλεγχος. Το άλλο πρωί, η επιτροπή κατάφερε να βρει πολύ σημαντικά στοιχεία, που αποδεικνύουν πώς δρούσαν όλο αυτό το διάστημα. Δρούσαν με έναν τρόπο μυστικό, επειδή ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν παράνομο. Έτσι πράττουν οι περισσότεροι απατεώνες», επεσήμανε η δικηγόρος.
Η νομική σύμβουλος του ΙΣΑ ανέφερε ότι στον χώρο υπήρχε κάμερα, ενώ στο κουδούνι δεν αναγραφόταν το όνομα του γιατρού. Υποστήριξε επίσης ότι, όταν έφτανε κλιμάκιο του Ιατρικού Συλλόγου, υπήρχαν καθυστερήσεις στο άνοιγμα της πόρτας.
Σύμφωνα με την ίδια, το επίμαχο μηχάνημα μπορούσε εύκολα να μετακινηθεί σε αποθηκευτικό χώρο, γεγονός που, όπως είπε, δυσχέραινε τον εντοπισμό του κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αναφορά της κ. Φραγκάκη στις επόμενες νομικές κινήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Όπως ανακοίνωσε, ο ΙΣΑ προτίθεται να προχωρήσει σε κατάθεση μηνύσεων και αγωγών, επικαλούμενος την εξαπάτηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών του Συλλόγου.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το ζήτημα συνδέεται με έγγραφο στο οποίο το μηχάνημα φέρεται να είχε παρουσιαστεί ως μηχάνημα οζονοθεραπείας, ενώ, όπως προέκυψε από το τιμολόγιο που εντοπίστηκε, επρόκειτο για μηχάνημα πλασμαφαίρεσης.
Η ίδια ανακοίνωσε ακόμη ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα προχωρήσει σε υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη.
![]()
