Αργολίδα: Φωτιά στον Άγιο Δημήτριο – Τελευταία στιγμή σώθηκαν κατοικίες

Την Κυριακή 23 Ιουλίου, στο χωριό Αγίου Δημητρίου (Μετόχι) στην Αργολίδα, ξέσπασε μια φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, η οποία δυστυχώς επεκτάθηκε και επηρέασε οικίες.

Οι κάτοικοι είδαν τις φλόγες μέσα στα σπίτια τους, και η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη. Ευτυχώς, η γρήγορη αντίδραση της πυροσβεστικής, των κατοίκων με τρακτέρ και βυτιοφόρα, καθώς και των αρχών του Δήμου με χωματουργικά μηχανήματα απέτρεψε τα χειρότερα, αλλά δύο κατοικίες υπέστησαν ζημιές.

propoli

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το Ναύπλιο και το Άργος κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς, με την υποστήριξη εναέριων μέσων που έκαναν ρίψεις νερού.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Αργολίδας βρίσκεται επίσης στην περιοχή για ενδεχόμενη αντιμετώπιση τραυματισμών ή εκτίμηση της κατάστασης.

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά είναι πλέον σε ύφεση, παραμένει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης, και οι αρχές είναι σε επιφυλακή.

Ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός επισκέφθηκε το χωριό για να ενημερωθεί για την κατάσταση από τον Διοικητή του Διεπιχειρησιακού Πυροσβεστικού Συντονισμού Αργολίδας.

Η κατάσβεση γίνεται με τη συμμετοχή 7 πυροσβεστικών οχημάτων και 25 πυροσβεστών, ενώ επιπλέον ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού από τον αέρα.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Υλίκη Βοιωτίας: Οι φλόγες φτάνουν στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας

Loading