Πώς θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των καταναλωτών;
Από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προβεί στις σχετικές πιστώσεις για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, σύμφωνα με τις μηνιαίες κατανομές φυσικού αερίου των εταιρειών διανομής.
Όπως κάνει γνωστό σε σημερινή της ανακοίνωση η ΔΕΠΑ Εμπορίας, οι εταιρείες παροχής φυσικού αερίου, στη συνέχεια α εφαρμόσουν άμεσα την έκπτωση η οποία θα πρέπει να πιστωθεί αναδρομικά για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στους λογαριασμούς Δεκεμβρίου των οικιακών καταναλωτών.
Για τη στήριξη των οικιακών καταναλωτών από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης, η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέπτυξε έναν μηχανισμό για την απορρόφηση μέρους των ανατιμήσεων στο κόστος φυσικού αερίου.
Με την ενεργοποίηση του μηχανισμού, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξασφαλίζει ότι όλα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, θα έχουν έκπτωση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16% της χονδρεμπορικής τιμής προμήθειας κάθε μήνα. Ειδικότερα, η έκπτωση ανέρχεται σε 11 €/MWh για τον Οκτώβριο και σε 15 €/MWh για τον Νοέμβριο. Ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση αναμένεται για τις καταναλώσεις Δεκεμβρίου, η οποία θα προσδιοριστεί με νεότερη ανακοίνωση, αναφέρει η εταιρεία.
Δείτε επίσης: Κρίσιμες ώρες για τον Μητροπολίτη Κοσμά – Προσβλήθηκε από μικρόβιο στη ΜΕΘ
- Οι επτά συλλήψεις για την επίθεση σε καθηγητές και φοιτητές στη Νομική Σχολή: Το προφίλ των δραστών
- Ο Τομ Κρουζ αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια για ταινίες
- Θεσσαλονίκη: Αποκαλυπτικοί διάλογοι από μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης
- Καταθέτει για περισσότερες από 4 ώρες η Κιμ Καρντάσιαν στη δίκη για τη ληστεία που υπέστη
- Τέλος εποχής για τον Αλμέιδα στην ΑΕΚ και σημαντικές εξελίξεις στον αθλητισμό