Με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και συγκεντρώσεις σε πόλεις της χώρας κινητοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και μέτρα στήριξης.
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ανακοίνωσε την απεργιακή κινητοποίηση, ενώ στις συγκεντρώσεις αναμένεται να συμμετάσχουν μαθητές και φοιτητές, με αιτήματα την αναβάθμιση της παιδείας και την ασφάλεια στους χώρους εκπαίδευσης.
Οι ώρες των συγκεντρώσεων
Τα καλέσματα έχουν οριστεί:
- Στην Αθήνα, στις 12:00 στα Προπύλαια.
- Στη Θεσσαλονίκη, στις 11:30.
- Στη Σάμο, στις 11:00 στην πλατεία Πυθαγόρα, στο Βαθύ.
Στη Σάμο οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα κοινής συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες περιοχές.
Στις βασικές διεκδικήσεις περιλαμβάνονται αυξήσεις 20% στους μισθούς και επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, καθώς και παρεμβάσεις για τη στέγαση των εκπαιδευτικών και δωρεάν μετακίνηση προς και από τις σχολικές μονάδες.
![]()

