Η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα απάντησε σε ερώτηση για τις αναστολές καθηκόντω, τονίζοντας ότι όπου υπάρχουν καταγγελίες επεμβαίνουμε άμεσα.
Η κ. Γκάγκα αναφερόμενη στα πλαστά πιστοποιητικά ανέφερε ότι επεμβαίνουμε άμεσα μόλις γίνεται η καταγγελία και ξεκαθάρισε ότι οι υγειονομικοί που εμπλέκονται θα απομακρύνονται αμέσως και θα έχουν νομικές κυρώσεις.
«Είναι πολύ σημαντικό η εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας. Δεν είναι δυνατόν να παραβλέπουν τους νόμους και να κινδυνεύουν άνθρωποι», υπογράμμισε.
Αναφορικά με τα πιστοποιητικά αναστολής καθηκόντων που έχουν επιδοθεί σε ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι είναι 5.305 στο σύνολο των εργαζομένων στην υγεία δηλαδή το 5.8 %.
Στα νοσοκομεία οι γιατροί ήταν 2.1%, το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν το 6.75% και στο διοικητικό προσωπικό 7.32%.
«Τα ποσοστά αυτά δεν είναι πολύ μεγάλα και τα προβλήματα που προκύπτουν μπορούν να λυθούν και όπου χρειαστεί γίνονται με μετακινήσεις προσωπικού». Πρόσθεσε ότι «έχουν ήδη προκηρυχθεί νέες θέσεις γιατρών και θα προσληφθεί και επικουρικό προσωπικό».
Δείτε επίσης: Από Παρασκευή στο «κόκκινο» η Αργολίδα και Ευρυτανία
- Με καθαρό ιστορικό το μοιραίο Boeing της Air India
- Στο προσκήνιο: Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ με εμπλοκή υπουργών
- Απουσία δυτικών επενδυτών από το οικονομικό φόρουμ του Πούτιν
- Πιθανή κατασκευή του smartphone Τραμπ στην Κίνα
- Επίσκεψη Γιάννη Βρούτση στην Ίο για τους Παγκόσμιους Αγώνες beach volley
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr