Η Interpol προειδοποιεί: Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη – Σημαντική η συνεργασία με την Ελλάδα

Η Interpol προειδοποιεί: Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη – Σημαντική η συνεργασία με την Ελλάδα

Ξεκίνησαν σήμερα στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος οι εργασίες του 52ου ευρωπαϊκού περιφερειακού συνεδρίου της Interpol.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του τομέα Συνεργασιών και Σχεδιασμού της Interpol, Ντάριν Τζόουνς, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μίλησε για τους στόχους του συνεδρίου και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, καθώς και για τη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, ο κ. Τζόουνς τόνισε: «Οι στόχοι του συγκεκριμένου περιφερειακού συνεδρίου, το οποίο αφορά την Ευρώπη, είναι να αναγνωρίσουμε τους τομείς εκείνους που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή και συνεργασία από την πλευρά μας.» Μέσα από τις συζητήσεις που θα γίνουν με τα συμμετέχοντα μέλη, θα προσπαθήσουμε να δούμε πού χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από εμάς, αλλά και με ποιο τρόπο μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Ερωτηθείς σχετικά με την σημαντικότερη απειλή που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ο κ. Τζόουνς σημείωσε ότι: «Ένα από τα ζητήματα τα οποία διαβουλευόμαστε και επικεντρωνόμαστε σε αυτό το περιφερειακό συνέδριο, είναι το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα. Είναι μια αναδυόμενη απειλή η οποία κάνει ολοένα και περισσότερο αισθητή την παρουσία της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, αλλά και γενικότερα σ’ όλο τον πλανήτη.» Γι’ αυτό πρέπει να συνεργαστούμε, να δούμε πώς μπορούμε να εξελίξουμε τη διαδικασία ανταλλαγής πληροφοριών.

Στη συνέχεια, ο αξιωματούχος της Interpol, σχολιάζοντας την συνεργασία της υπηρεσίας του με τις ελληνικές Αρχές, εξέφρασε την ικανοποίησή του τονίζοντας ότι: «Η Ελληνική Αστυνομία είναι ένας σημαντικός εταίρος μας, για πάνω από έναν αιώνα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Αθήνα.»

Αναφορικά με την νέα υπηρεσία της ΕΛΑΣ, την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ), ο κ. Τζόουνς είπε: «Ο λόγος ύπαρξης της Interpol είναι να παρέχει υποστήριξη σε όλες τις αστυνομικές αρχές σε όλο τον κόσμο.»

Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για το αν η τεχνητή νοημοσύνη είναι φίλος ή εχθρός στη «μάχη» με το έγκλημα, είπε: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη όπως και κάθε άλλη τεχνολογία, είναι γενικότερα ουδέτερη. Οι εγκληματίες προσπαθούν να «υιοθετήσουν» πρώτοι τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης για παράνομους σκοπούς.»

Loading

Play