Καιρός: Στα σκαριά η κακοκαιρία από τον «κόλπο του Λέοντα» – Πτώση θερμοκρασίας και έντονες βροχοπτώσεις

Από το απόγευμα του Σαββάτου, ανήμερα των Θεοφανείων, το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει και την Ελλάδα, αρχικά στα δυτικά τμήματά της.

Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός αλλάζει με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα είναι κατά τόπους έντονες.

propoli

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά στο Χ (πρώην Twitter) πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά επηρεάζουν τη Βόρεια Ευρώπη, στα δυτικά τμήματα αναπτύσσεται ισχυρός αντικυκλώνας, ενώ στη δυτική Μεσόγειο οργανώνεται βαρομετρικό χαμηλό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από τον «κόλπο του Λέοντα» στη Γαλλία έρχεται η κακοκαιρία του Σαββάτου

Σε έναν κόλπο ανάμεσα στο Μονπελιέ και τη Μασσαλία, στον κόλπο του Λέοντα, θα δημιουργηθεί τις επόμενες ώρες το βαρομετρικό χαμηλό που θα προκαλέσει την κακοκαιρία που αναμένεται στην Ελλάδα από το Σάββατο (06.01.2024), σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αφού δημιουργηθεί το χαμηλό αυτό, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος, θα κινηθεί πιο ανατολικά και από το απόγευμα του Σαββάτου θα βρεθεί στην Ιταλία και σταδιακά, η κακοκαιρία θα αρχίσει να επηρεάζει και την Ελλάδα.

Αρχικά, θα επηρεαστούν οι περιοχές στα δυτικά. Μέσα στη νύχτα του Σαββάτου και προς το ξημέρωμα της Κυριακής θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Αττική περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, αλλά δεν θα προκαλέσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, πιθανότατα έρχεται κρύο από τις βαλκανικές περιοχές, όμως ακόμα δεν έχει “κλειδώσει” εάν θα είναι ήπιο ή λίγο πιο έντονο ή και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε ποιές περιοχές θα υπάρξουν φαινόμενα βροχής και από ποια υψόμετρα και πάνω θα χιονίσει και που, σημείωσε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε επίσης: Εφιάλτης για ζευγάρι στον Βόλο: Τους χάκαραν και δημοσίευσαν γυμνές τους φωτογραφίες

Loading