Συνεχίζονται τα προβλήματα στο οδικό Περιφερειακό δίκτυο της Κρήτης από την κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά κατά τόπους φαινόμενα που επικρατούν.
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Πέτρας Σελί – Σέμπρωνα, στον Δήμο Πλατανιά.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Σητείας, στο 15ο χιλιόμετρο (Αγία Φωτιά) και στο 22ο χιλιόμετρο (Κουτσουράς), ενώ η κίνηση διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο 28ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Νικολάου – Εξω Ποταμών.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό από Βισταγή προς Πλατάνια, στον Δήμο Αμαρίου, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό από Κράνα προς Ζωνιανά και στην επαρχιακή οδό από Αξό προς Ζωνιανά.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου συνεχίζεται η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα σημεία: η Ιρλανδική διάβαση στην οδό Καστοριάς, στον Κατσαμπά του Δήμου Ηρακλείου, η Ιρλανδική διάβαση στην οδό Λυκίου, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά του Δήμου Ηρακλείου, η Ιρλανδική διάβαση στα Δαμάνια προς Μελιδοχώρι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ενώ έχει διακοπεί η είσοδος-έξοδος του επαρχιακού δρόμου Αρχανών-Σύλαμου κατά μήκος του φαραγγιού της Σύλαμου. Στο μεταξύ, η κυκλοφορία στην Επαρχιακή Οδό Χερσονήσου-Καστελίου έχει αποκατασταθεί.
Οι οδηγοί καλούνται να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται με τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ., στο «astynomia.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα, τις διακοπές κυκλοφορίας και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()
