Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη, με τον Δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο να παραμένει σε δύσκολη κατάσταση και τις Αρχές σε αυξημένη επιφυλακή.
Στις 16:29 ενεργοποιήθηκε ξανά το 112, καλώντας κατοίκους και όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.
Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, καταγράφεται συσσώρευση υδάτων και φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής, καθώς η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζεται.
Ιδιαίτερη κινητοποίηση υπάρχει στα Ζωνιανά, όπου πυροσβέστες προχώρησαν στην προληπτική μεταφορά δύο ανηλίκων από την κατοικία τους σε άλλη οικία, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων στην περιοχή.
Παράλληλα, ο Δήμος Μυλοποτάμου έχει διαθέσει μηχανήματα έργου, τα οποία επιχειρούν για την απομάκρυνση των φερτών υλικών από το οδόστρωμα και τη διευκόλυνση της παροχέτευσης των υδάτων.
Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων παραμένει έντονη, με το βάρος να πέφτει στις παροχές βοήθειας, στις αντλήσεις υδάτων, στις κοπές δέντρων και, όπου χρειαστεί, στη μεταφορά πολιτών σε ασφαλή σημεία.
Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται και οι δήμοι στις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, ώστε να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής κυρίως με μηχανήματα έργου, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.
![]()
