Συγκινεί η φωτογραφία του βετεράνου πιλότου Διογένη Χαρλαύτη, μπροστά στο αεροσκάφος Spitfire
0 91χρονος σήμερα βετεράνος πιλότος, με 5.000 ώρες στα περισσότερα από τα αεροσκάφη που εκτίθενται στο μουσείο της πολεμικής αεροπορίας, στέκεται όπως φαίνεται στη φωτογραφία, συγκινημένος και υποκλίνεται μπροστά στο Spitfire.

To Spitfire είναι ένα εμβληματικό αεροπλάνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Από τα 20.000 και πλέον Spitfire που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από το 1938 έως και το 1948, σήμερα διασώζονται μόνο 240, από τα οποία 60 περίπου βρίσκονται σε πτήσιμη κατάσταση.

Ο Διογένης Χαρλαύτης γεννήθηκε το 1930. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το Σεπτέμβριο του 1949 με την 24η σειρά ιπταμένων. Τον Μάιο του 1979 αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου. Κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας του πέρασε από πολλές και “ενδιαφέρουσες” θέσεις ευθύνης στους κόλπους της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δείτε επίσης: Ο Στουρνάρας είναι πιο αισιόδοξος από την κυβέρνηση: Θα ξεπεράσει το 6% η αύξηση του ΑΕΠ φέτος
- Γιορτή σήμερα 23 Ιουλίου: Ποιοι Άγιοι γιορτάζουν;
- Ανακαλύψτε τα Do’s και Don’ts των ζωδίων σήμερα για μια επιτυχημένη ημέρα
- Εκρήξεις στο Ιράν: Νέες επιθέσεις από τις ΗΠΑ προκαλούν ανησυχία
- Ενθουσιασμένος ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ για την ένταξή του στον Ολυμπιακό
- Σαφής προειδοποίηση Αραγτσί προς ΗΠΑ: Οφθαλμός αντί οφθαλμού
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
