Νέο μήνυμα του 112 για εκκενώσεις σε Κανδύλι, Αγία Σκέπη και βιομηχανική περιοχή Μεγάρων λόγω της πυρκαγιάς

Νέο μήνυμα του 112 για εκκενώσεις σε Κανδύλι, Αγία Σκέπη και βιομηχανική περιοχή Μεγάρων λόγω της πυρκαγιάς

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία κινείται προς την περιοχή των Μεγάρων και έχει επεκταθεί στην Αττική, με τους κατοίκους να λαμβάνουν διαδοχικά μηνύματα από το 112 για απομάκρυνση. Το επίκεντρο της κινητοποίησης είναι η πυρκαγιά στα Μέγαρα και οι εντολές εκκένωσης που εκδόθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Ειδικότερα, στις 09:50 εστάλη μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση όσων βρίσκονται στις περιοχές Αγία Σκέπη και Κανδήλι με κατεύθυνση προς Νέα Πέραμο. Στις 09:58 ακολούθησε νέο μήνυμα για όσους βρίσκονται στην περιοχή ΒΙ.ΠΕ. Μεγάρων με κατεύθυνση προς Μέγαρα, ενώ στις 10:26 δόθηκε αντίστοιχη οδηγία για τις περιοχές Τουτούλη, Νέα Δάφνη Πευκενέας και Άγιος Σαράντης με κατεύθυνση προς Μέγαρα.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής 10 αεροσκάφη και 14 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα έχει αναλάβει τον συντονισμό τους.

Η Πυροσβεστική επισημαίνει ότι οι πολύ ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των εναέριων μέσων, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα αεροσκάφη αδυνατούν να πραγματοποιήσουν υδροληψία λόγω ακραίων αναταράξεων, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των πληρωμάτων.

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην εφαρμογή έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται οι ακόλουθες εκτροπές κυκλοφορίας:

– Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου, στο ύψος της Κων. Μπερδέλη, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αλεποχώρι.

– Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του καταστήματος LIDL, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play