Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει και σήμερα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει πολύ υψηλός, κατηγορίας 5. Παράλληλα με τις δυνάμεις που επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος στα μέτωπα της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική, στελέχη και οχήματα της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα σε διάφορα σημεία της περιοχής.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Κώστα Ζώμπου, εκπροσώπου Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, έχουν διατεθεί 36 υδροφόρες και 8 μηχανήματα έργου, με ορισμένες υδροφόρες να επιχειρούν ήδη σε μικρής κλίμακας συμβάντα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στο Πόρτο Γερμενό επιχειρεί ένας ερπυστριοφόρος φορτωτής, 12 υδροφόρες και δύο λεωφορεία, με στόχο την απομάκρυνση κατοίκων και την αντιμετώπιση μικροεστιών, ώστε να περιοριστούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις που ενισχύονται από τους ισχυρούς ανέμους.
Στην πυρκαγιά της Περιφερειακής στο Αιγάλεω παραμένουν 5 υδροφόρες.
Η συνολική συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτή τη στιγμή φτάνει τις 53 υδροφόρες, τα 9 μηχανήματα έργου και τα δύο λεωφορεία. Τα λεωφορεία ενεργοποιήθηκαν γύρω στις 10.30 για την απομάκρυνση κατοίκων και εργαζομένων από περιοχές της Δυτικής Αττικής που απειλούνταν από τις φλόγες.
Η ειδοποίηση μέσω του 112 αφορούσε εκκένωση για τους οικισμούς Ψάθα, Βένιζα, Κανδύλι και Αγ. Σκέπη, με οδηγία απομάκρυνσης προς τη Νέα Πέραμο. Παράλληλα, ζητήθηκε η εκκένωση της Βιομηχανικής Ζώνης Μεγάρων με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()
