Δέκα χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Γιάννης Κυριακίδης παραμένει παρών στη Θεσσαλονίκη με τις εικόνες του, τις τρεις φωτογραφικές μηχανές του και τη σκάλα που τον συνόδευε στις λήψεις από ψηλά.
Η κόρη του, Αθηνά Κυριακίδου, μιλά για το φωτογραφικό αρχείο του εμβληματικού φωτογράφου και τη μεταφορά του στον Δήμο Καλαμαριάς, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.
Ο Γιάννης Κυριακίδης, που έφυγε από τη ζωή στα 92 του χρόνια, ταύτισε για περισσότερα από 70 χρόνια το όνομά του με τη φωτογραφία και με τη Θεσσαλονίκη. Η κόρη του αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το αρχείο θα φυλάσσεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συστηματική τεκμηρίωση, τη συντήρηση, την ψηφιοποίηση και την αξιοποίησή του.
![]()
