Στο Αίγιο, ένας 56χρονος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ψευδή κατάθεση. Ο άνδρας συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στην περιοχή ‘Αλσος, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αυστραλίας για ανθρωποκτονία.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών, ωστόσο ασκήθηκε έφεση και η ποινή θα έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.
Επιπλέον, ένοχοι κρίθηκαν και δύο συνεργοί του, ένας 86χρονος και μία 47χρονη, οι οποίοι κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία. Κι αυτοί άσκησαν έφεση που θα έχει αναστέλλουσα ισχύ μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ο 56χρονος θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών σχετικά με την έκδοσή του στην Αυστραλία.
![]()

