Τέμπη: Η Hellenic Train κατέβαλε στις οικογένειες την αξία των εισιτηρίων του μοιραίου τρένου (ΦΩΤΟ)

Στην καταβολή του ποσού που αντιστοιχούσε στο εισιτήριο της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών προχώρησε η Hellenic Train, με τα χρήματα να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οικογενειών των θυμάτων.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Συγκεκριμένα, έναν μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) κατέβαλε ποσό που ισούται με το εισιτήριο που πλήρωσαν όσοι και όσες βρίσκονταν εντός του επιβατικού τρένου.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με πολλούς επιβάτες να ξεκινούν από την πρωτεύουσα, ενώ αρκετοί επιβιβάστηκαν από ενδιάμεσους σταθμούς, όπως η Λάρισα, όπου το τρένο έφτασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ. Γίνεται κατανοητό ότι η αξία του κάθε εισιτηρίου είναι ανάλογη της διαδρομής που ακολουθεί ένας επιβάτης, με την Hellenic Train να επιστρέφει τα ποσά, έχοντας συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν στους λογαριασμούς όσων είχαν εκδώσει εισιτήριο ηλεκτρονικά, τα στοιχεία των οποίων υπάρχουν στη βάση δεδομένων της εταιρείας.

Αποδεικτικό καταβολής χρημάτων για το εισιτήριο του μοιραίου επιβατικού τρένου

Η ενημέρωση για τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες

Η εταιρεία μέσω επίσημης ανακοίνωσής της -στις 15 Μαρτίου- ενημέρωσε ότι στις οικογένειες των θυμάτων πρόκειται να καταβληθούν (ως προκαταβολή) 42.000 ευρώ, ενώ στους τραυματίες επιβάτες του μοιραίου τρένου θα δοθεί προκαταβολή 5.000 και 10.000 ευρώ, με το πρώτο ποσό να αφορά όσους δεν νοσηλεύονταν κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης και το δεύτερο όσους νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο ή κλινική.

Μάλιστα, η Hellenic Train επισημαίνει ότι από την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν προβλέπεται ποσό ελάχιστης προκαταβολής, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα καταβληθεί αποζημίωση ύψους 300 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων, στους τραυματίες αλλά και σε λοιπούς επιβάτες, για τις αποσκευές και τα προσωπικά αντικείμενα που καταστράφηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να «μιλήσει» στο κομματικό φιλότιμο των Νεοδημοκρατών

Loading