Θεσσαλονίκη: Ολικός αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα στα Μάλγαρα από σήμερα – Πόσο θα διαρκέσει

Θεσσαλονίκη: Ολικός αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα στα Μάλγαρα από σήμερα – Πόσο θα διαρκέσει

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των Μαλγάρων, προχωρώντας από σήμερα σε κλείσιμο και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

Μέχρι χθες, η κυκλοφορία προς Αθήνα παρέμενε διαρκώς διακομμένη, ενώ το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη άνοιγε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, περίπου δύο με τρεις ώρες ημερησίως. Ωστόσο, μετά την πανελλαδική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, οι αγρότες αποφάσισαν να εντείνουν τη στάση τους, προχωρώντας σε πλήρη αποκλεισμό του οδικού άξονα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των μπλόκων, ο αποκλεισμός και στα δύο ρεύματα θα παραμείνει σε ισχύ έως και την Τρίτη, με εξαίρεση τη διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης καθώς και όσων κατευθύνονται στο δικαστήριο για τη δίκη του δυστυχήματος των Τεμπών.

Από τη χθεσινή σύσκεψη για την πορεία των κινητοποιήσεων έγινε επίσης γνωστό ότι οι αγρότες σκοπεύουν να παραμείνουν στα μπλόκα και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παράλληλα, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη διευκόλυνση των πολιτών, καθώς αποφασίστηκε ότι τόσο το προσεχές Σαββατοκύριακο όσο και τις ημέρες των εορτών οι μπάρες των διοδίων θα ανοίγουν, ώστε να εξασφαλίζεται ελεύθερη διέλευση για τους εκδρομείς.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των μπλόκων, στόχος τους δεν είναι να στραφεί η κοινωνία εναντίον τους, αλλά να συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας ουσιαστικές λύσεις για τον πρωτογενή τομέα. Τονίζουν, ωστόσο, πως δεν προτίθενται να υποχωρήσουν, καθώς τα αιτήματά τους παραμένουν ανεκπλήρωτα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί ο διάλογος με την κυβέρνηση, με τους αγρότες να προσανατολίζονται σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενίσχυση των μπλόκων και δυναμικότερες δράσεις το επόμενο διάστημα.

«Δεν βλέπουμε τον Πρωθυπουργό, μας εμπαίζει. Προχωράμε σε κλιμάκωση μέχρι τη Δευτέρα. Την Τρίτη θα ανοίξουμε τον δρόμο, για να μπορεί ο κόσμος να μετακινηθεί ενόψει των γιορτών», δήλωσε ο Κώστας Ανεστίδης, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Την Παρασκευή το πρωί, ημέρα διεξαγωγής της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών, θα υπάρχει ελεύθερη διέλευση από τα διόδια, προκειμένου να μην υπάρξει καμία παρεμπόδιση των πολιτών. Από τις 14:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ωστόσο, θα κλείσουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι.

Το Σαββατοκύριακο, σε περιοχές όπου λειτουργούν διόδια, οι αγρότες θα ανοίξουν τις μπάρες για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, χωρίς να προχωρήσουν σε νέους αποκλεισμούς των δρόμων.

Loading

Play