Τροφική δηλητηρίαση στη Λαμία: Ερωτήματα με τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα σχολικά γεύματα – «Δεν μπορεί να είναι τυχαίο»

Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο που εμπλέκεται στην μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών

Ολοκληρωτική καταστροφή υπέστη το εργοστάσιο στη Λαμία που ετοίμασε τα σχολικά γεύματα των μαθητών που έπαθαν μαζική δηλητηρίαση, πριν από λίγες ημέρες, από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες (19/05) στις εγκαταστάσεις του.

propoli

«Δεν μπορεί να είναι τυχαίο», λέει μητέρα μαθητή που δηλητηριάστηκε για τη φωτιά.

Σύμφωνα με το Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τα γεύματα που κατανάλωσαν τα παιδιά. Σήμερα αναμενόταν μάλιστα να πραγματοποιηθεί έλεγχος και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας catering, από την οποία όμως δεν έμεινε τίποτα, καθώς από τη χθεσινή φωτιά καταστράφηκαν τα πάντα, ακόμα και τα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Από την Κυριακή το βράδυ, υπάρχει εντολή από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ώστε κλιμάκιο της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών, να μεταβεί στο σημείο και να ερευνήσουν το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς, το εργοστάσιο ήταν κλειστό.

Μιλώντας στο Star, μητέρα μαθητή που δηλητηριάστηκε ανέφερε: «Από το μυαλό μας περνάνε διάφορα σενάρια. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Σήμερα θα γινόταν έλεγχος. Θα περιμένουμε να βγουν τα αποτελέσματα από τα δείγματα που έχουν σταλεί και το πόρισμα για το πώς μπήκε η φωτιά. Να τιμωρηθεί κάποιος, δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας. Λένε ότι έπαθαν τροφική δηλητηρίαση γύρω στα 70 παιδιά. Ευτυχώς είναι όλα καλά στην υγεία τους».

Εισαγγελική παρέμβαση για τη φωτιά

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκάλεσε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας που φέρεται να σχετίζεται με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, στη Λαμία.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς τη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς και στη συνέχεια να τους ενημερώσουν.

Συγκεκριμένα, στην παραγγελία αναφέρεται: «Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας “Γιαννίτση” στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά».

Loading