«Οι θάνατοι μένουν ψηλά είτε γιατί προέρχονται από νοσηλείες όταν τα κρούσματα ήταν πολύ περισσότερα είτε γιατί μέχρι να φανεί η αποκλιμάκωση περνάει πολύ περισσότερος καιρός», εξήγησε.
«Πηγαίνουμε σε μια φάση αποκλιμάκωσης της επιδημίας, η οποία είναι σταθερή», είπε ο Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε τα κρούσματα και οι διασωληνώσεις μειώνονται καθημερινά. Ωστόσο, οι θάνατοι παραμένουν ψηλά.
«Οι θάνατοι μένουν ψηλά είτε γιατί προέρχονται από νοσηλείες όταν τα κρούσματα ήταν πολύ περισσότερα είτε γιατί μέχρι να φανεί η αποκλιμάκωση περνάει πολύ περισσότερος καιρός», εξήγησε.
Επεσήμανε, επίσης, ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι τριπλά εμβολιασμένοι και χάνουν τη ζωή τους, γιατί είναι πολύ βεβαρημένες περιπτώσεις. Αυτοί είναι κάτω από το 5% των συνολικών θανάτων.
Τέλος, τόνισε ότι όσοι είναι πάνω από 50 ετών να κάνουν 4η δόση εμβολίου, οικειοθελώς.
Σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες 70-79 για την 4η δόση
Ανοίγει σήμερα στο emvolio.gov.gr η πλατφόρμα των ραντεβού για την 2η αναμνηστική δόση (4η δόση), με το εμβόλιο κατά της Covid-19, για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών.
Την Παρασκευή 15 Απριλίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες 60-69 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι 7 Απριλίου άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 80 ετών και άνω και έχουν κλειστεί περίπου 40.000 ραντεβού.
Πηγή: skai.gr
Δείτε επίσης: Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δε θα ανάψω εγώ τις λαμπάδες των κοριτσιών»
- Σοκ στην Ιταλία: Το τελευταίο τηλεφώνημα της Λορένα πριν τη σκοτώσει ο πρώην σύντροφός της
- Σαφές μήνυμα Βαρθολομαίου για τη φύση και το περιβάλλον
- Νέα εποχή για τη ΔΕΘ: Τσεντεμεΐδης, Μετρό και τουρισμός στο επίκεντρο της 90ής διοργάνωσης
- Ψηφιακή κυριαρχία για την Ελλάδα του 2030 έθεσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου στη ΔΕΘ
- Σαρωτικό προβάδισμα της AfD δείχνει το exit poll στη Σαξονία-Άνχαλτ
![]()
