Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία Οδό από ηλικιωμένο οδηγό που κινούνταν ανάποδα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας. Σκηνές πανικού σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στην Εγνατία Οδό, καθώς ένας ηλικιωμένος οδηγός κινήθηκε ανάποδα για περίπου 10 χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προκαλώντας ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 15:00 και προκάλεσε σοβαρή αναστάτωση στους οδηγούς που κινούνταν κανονικά στον αυτοκινητόδρομο, καθώς το όχημα εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας.
Μία 50χρονη γυναίκα, στην προσπάθειά της να αποφύγει το όχημα που κινούνταν αντίθετα, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και προσέκρουσε στο διαχωριστικό στηθαίο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Το περιστατικό κινητοποίησε άμεσα τις αστυνομικές αρχές, δεδομένου ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για νέες τροχαίες συγκρούσεις στον πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.
Ο ηλικιωμένος οδηγός συνελήφθη στον κόμβο Κουλούρας. Μετά το ατύχημα, ο 89χρονος συνέχισε την πορεία του και εξήλθε από την Εγνατία Οδό μέσω του κόμβου Κουλούρας, όπου οι αστυνομικοί που είχαν ήδη ενημερωθεί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Την υπόθεση διερευνά η Τροχαία, καθώς σύμφωνα με τις αρχές, ο ηλικιωμένος εισήλθε ανάποδα στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο της Βέροιας, κινούμενος στο δεξί άκρο του οδοστρώματος, δηλαδή στη λωρίδα όπου τα οχήματα ανέπτυσσαν κανονικά υψηλές ταχύτητες. Η πορεία του ηλικιωμένου διήρκεσε περίπου 10 χιλιόμετρα, με διερχόμενους οδηγούς να προσπαθούν να αντιδράσουν την τελευταία στιγμή για να αποφύγουν τη σύγκρουση.
in.gr
![]()

