ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοψία σε Πόρτο Γερμενό και Μέγαρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές – «Απροετοίμαστη» η Πολιτεία

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοψία σε Πόρτο Γερμενό και Μέγαρα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές – «Απροετοίμαστη» η Πολιτεία

Κλιμάκιο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.ΑΣ.), με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Μίλτο Χατζηγιαννάκη, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Αυγούστου, στις πυρόπληκτες περιοχές του Πόρτο Γερμενό και των Μεγάρων, προκειμένου να ενημερωθεί για την έκταση των καταστροφών και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις πυρκαγιές.

Το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιο Δρίκο, καθώς και με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) στο Πόρτο Γερμενό. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε, οι ζημιές στην περιοχή είναι εκτεταμένες, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 40 καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ακόμη τρία σπίτια κατεστραμμένα στην Ψάθα.

Ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας υπογράμμισε ότι δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση μιας τόσο δύσκολης κατάστασης, ενώ τόνισε την ανάγκη άμεσης προώθησης των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες από πιθανές νέες καταστροφές.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή Λούμπα Μεγάρων (Άνω Αλεποχώρι), όπου ενημερώθηκε από τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Δημήτριο Μπριόλα, για την επιχειρησιακή εικόνα.

Κατά την ενημέρωση έγινε αναφορά τόσο στο μέγεθος της καταστροφής όσο και στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο συνεχίζει να επιχειρεί με τα διαθέσιμα μέσα. Σύμφωνα με την εικόνα που μεταφέρθηκε, η κατάσταση σταδιακά παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης δήλωσε:

«Εδώ στο Πόρτο Γερμενό που βρεθήκαμε με το κλιμάκιο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, βλέπουμε η ζημιά είναι ανυπολόγιστη. Έχουν καεί πάρα πολλά σπίτια, τεράστιες περιοχές. Δυστυχώς άλλη μια φορά οι φυσικές καταστροφές βρίσκουν απροετοίμαστη την πολιτεία και την πληρώνουν οι πολίτες της Δυτικής Αττικής και όλης της Ελλάδας».

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ. πρόσθεσε ότι απαιτούνται άμεσες κυβερνητικές παρεμβάσεις, σημειώνοντας:

«Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά πολύ γρήγορα να υπάρξουν αντιδράσεις από την κυβέρνηση και να υπάρξουν γρήγορες λύσεις για την προστασία της περιοχής».

Το κλιμάκιο αποτελούσαν επίσης ο τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Μανώλης Πλειώνης, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Γιώργος Τσουκαλάς, καθώς και τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Πέππας, Ηλίας Μουσταίρας και Σταύρος Καραγκούνης.

Loading

Play