Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου: Στα ύψη οι άνεμοι την Παρασκευή – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου: Στα ύψη οι άνεμοι την Παρασκευή – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρμόδιες Αρχές λόγω των ισχυρών ανέμων που πλήττουν τη χώρα, με την ένταση των φαινομένων να αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου, όταν κατά τόπους οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Η εξέλιξη των ανέμων εξετάστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, την οποία συγκάλεσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

Για σήμερα, Πέμπτη, οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6-8 μποφόρ στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην Αττικοβοιωτία και τη νότια Εύβοια θα αγγίξουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Ισχυροί άνεμοι αναμένονται επίσης στις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Αύριο, Παρασκευή, η ένταση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω. Στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική και νότια Αττική και τη νότια Εύβοια οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ 7-8 μποφόρ και κατά τόπους 9 θα επικρατήσουν στο Κεντρικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες.

Ισχυροί άνεμοι θα διατηρηθούν και το Σάββατο 15 Αυγούστου, με το Κεντρικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες να βρίσκονται μεταξύ των περιοχών που θα δεχθούν τα ισχυρότερα πλήγματα.

Από την Κυριακή 16 Αυγούστου αναμένεται σταδιακή εξασθένηση, αν και στα ανατολικά και νότια της χώρας οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί κατά τις πρωινές ώρες.

Loading

Play