Γερμανία: Ισόβια σε νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς για να… δουλεύει λιγότερο

Γερμανία: Ισόβια σε νοσηλευτή που σκότωσε 10 ασθενείς για να… δουλεύει λιγότερο

Ο νοσηλευτής, που εργαζόταν σε κλινική του Άαχεν, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 10 ανθρώπων και 27 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο δράστης — του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί — χορηγούσε σε ασθενείς θανατηφόρες δόσεις ηρεμηστικών και παυσίπονων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας, το διάστημα Δεκέμβριος 2023 – Μάιος 2024.

Το πιο ανατριχιαστικό εύρημα της δίκης; Ο νοσηλευτής παραδέχθηκε ότι το έκανε για να μειώσει τον φόρτο εργασίας του.

Οι αρχές εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από τον διαβόητο νοσηλευτή Νιλς Χέγκελ, που είχε καταδικαστεί το 2019 για τη δολοφονία 85 ασθενών.

Loading

Play