Ο νοσηλευτής, που εργαζόταν σε κλινική του Άαχεν, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία 10 ανθρώπων και 27 απόπειρες ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο δράστης — του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί — χορηγούσε σε ασθενείς θανατηφόρες δόσεις ηρεμηστικών και παυσίπονων κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας, το διάστημα Δεκέμβριος 2023 – Μάιος 2024.
Το πιο ανατριχιαστικό εύρημα της δίκης; Ο νοσηλευτής παραδέχθηκε ότι το έκανε για να μειώσει τον φόρτο εργασίας του.
Οι αρχές εκτιμούν πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.
Η υπόθεση ξύπνησε μνήμες από τον διαβόητο νοσηλευτή Νιλς Χέγκελ, που είχε καταδικαστεί το 2019 για τη δολοφονία 85 ασθενών.
![]()
