Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ημεδαπών σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε στα Συχαινά της Πάτρας.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών ανέλαβε αυτεπάγγελτη έρευνα με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη πιθανών εμπλεκομένων στην πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε από τις βραδινές ώρες της 12ης Αυγούστου 2025, (Τρίτη), στην περιοχή Συχαινά Αχαΐας.
Μέσω της αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων, της διενέργειας ανακριτικών πράξεων και της επισκόπησης βιντεοληπτικού υλικού, διαπιστώθηκε η εμπλοκή δύο ατόμων, ηλικίας 27 και 19 ετών.
Στο πλαίσιο της περαιτέρω έρευνας, εντοπίστηκε ένα μπουκάλι που περιείχε πιθανόν εύφλεκτο υλικό, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε απορριφθεί από έναν εκ των κατηγορουμένων στην περιοχή δασικής έκτασης.
Ο 19 χρόνος ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε το σημείο στο οποίο έβαλε φωτιά το οποίο είναι το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς
Επιπλέον στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε ένα σακίδιο πλάτης που είχε σπίρτα και αναπτήρα και κινητό τηλέφωνο. Το σακίδιο το κρατούσε όπως προέκυψε κατά την προσέγγιση του στο σημείο της φωτιάς.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει και σε προσαγωγή ενός ακόμα ατόμου, το οποίο κινείτο με τέσσερις αναπτήρες στην περιοχή Αρόη Πάτρας το βράδυ της Τετάρτης.