Αντιμέτωπος με πρόστιμο 3.000 ευρώ βρίσκεται πολίτης στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος φέρεται να εγκατέλειψε στρώμα και έπιπλα σε πεζοδρόμιο στο κέντρο της πόλης.
Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Μακένζυ Κινγκ και Ικτίνου, όπου εντοπίστηκε ουσιαστικά ένα μικρό «νοικοκυριό» να έχει αφεθεί πάνω στον κοινόχρηστο χώρο.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται στην επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου προστίμου, ύψους 3.000 ευρώ, στέλνοντας μήνυμα ότι η ανεξέλεγκτη απόθεση ογκωδών αντικειμένων δεν πρόκειται να αντιμετωπίζεται πλέον ως κάτι συνηθισμένο.
«Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές τις εικόνες»
Από τη δημοτική Αρχή υπογραμμίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και ότι δεν υπάρχει πρόθεση ανοχής σε φαινόμενα που επιβαρύνουν την εικόνα της πόλης και δυσχεραίνουν την κίνηση των πεζών.
Ο Δήμος έχει επανειλημμένα καλέσει τους πολίτες να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν αφήσουν ογκώδη αντικείμενα σε πεζοδρόμια, ώστε να προγραμματίζεται η αποκομιδή τους.
Η καθαριότητα αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της σημερινής διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει προχωρήσει σε σχέδιο εντατικότερων παρεμβάσεων στις γειτονιές.
Παράλληλα, στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η δημιουργία Πράσινων Σημείων για την απόθεση ογκωδών απορριμμάτων, ώστε οι δημότες να διαθέτουν οργανωμένες εναλλακτικές αντί να εγκαταλείπουν αντικείμενα σε δρόμους και πεζοδρόμια.
Η συγκεκριμένη «καμπάνα» των 3.000 ευρώ δείχνει, πάντως, ότι ο Δήμος επιχειρεί να περάσει από τις συστάσεις και στις αυστηρότερες κυρώσεις, με στόχο τέτοιες εικόνες να πάψουν να θεωρούνται μέρος της καθημερινότητας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
![]()
