Δράση ευεξίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από τον Όμιλο Σαρακάκη στον Υμηττό

Δράση ευεξίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης από τον Όμιλο Σαρακάκη στον Υμηττό

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη διοργάνωσε τη δράση ευεξίας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «We Hike – We Connect – We Protect» στον Υμηττό, στην περιοχή Κουταλάς Βύρωνα.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η φροντίδα για την ευεξία των εργαζομένων είναι θεμελιώδεις αξίες της εταιρικής κουλτούρας του ομίλου.

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, υποστηρίχθηκαν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που σχετίζονται με την καλή υγεία, την ποιοτική εκπαίδευση και τις βιώσιμες κοινότητες.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν κυκλική πεζοπορία τριών χιλιομέτρων με την καθοδήγηση οδηγών βουνού, ενώ ενημερώθηκαν για ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής, όπως τα δρακόσπιτα και τα μοναστήρια.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του μονοπατιού με συλλογή απορριμμάτων, τα οποία απορρίφθηκαν σε κάδους ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις των νανοπλαστικών στο περιβάλλον.

Η δράση περιλάμβανε επίσης βιωματική εμπειρία εμπνευσμένη από τη Συλβοθεραπεία (Forest Bathing), με ασκήσεις χαλάρωσης και εξερεύνηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συνεδρία γιόγκα και διαλογισμό στο δάσος, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική εμπειρία ευεξίας.

Loading

Play