Πανευρωπαϊκό Junior Achievement: Η Ελλάδα υποδέχεται τη διοργάνωση στις 1-3 Ιουλίου

Πανευρωπαϊκό Junior Achievement: Η Ελλάδα υποδέχεται τη διοργάνωση στις 1-3 Ιουλίου

«Ραντεβού στις 1-3 Ιουλίου, που θα φιλοξενήσουμε το Πανευρωπαϊκό Junior Achievement στη χώρα μας και μάλιστα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Αυτό υπογράμμισε η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Α’ αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ και εκτελεστική αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για την απονομή των βραβείων μαθητικής επιχειρηματικότητας 2025 του Junior Achievement Greece.

Η Waterloop αναδείχθηκε ως η καλύτερη μαθητική start up της χρονιάς και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό JA Europe GEN-E 2025.

Υπενθυμίζεται ότι η Waterloop, με την πρωτοποριακή ιδέα της, μειώνει σημαντικά τη σπατάλη νερού.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Τη μαθητική start up Waterloop αποτελούν οι μαθητές: Αναστάσιος Πέππας, Μυρτώ Συλεούνι, Αγγελική Σελίμη, Παναγιώτης Στραΐτούρης, Παναγιώτης Τριμπόνιας, Σωκράτης Ραπτοδήμος και Ιωάννης Χριστόφας. Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Αικατερίνη Δρετάκη, Αθανάσιος Ντάρδας. Inspirational Mentor JA Greece: Λεωνίδας Κανελλόπουλος – αντιπρόεδρος ΔΣ JA Greece, Chief Sustainability & Innovation Officer TITAN Cement Group. Εθελοντής Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας: Θεόδωρος Σκόνδρας, ΕΥ.

Οι μαθητές της Waterloop δήλωσαν ενθουσιασμένοι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ετοιμάζονται για την πρόκληση αυτή.

Με την ευρηματική τους ιδέα Waterloop, οι μαθητές απέδειξαν πως η καινοτομία δεν γνωρίζει ηλικία και ότι οι νέοι μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα όταν τους δίνονται τα εφόδια και η κατάλληλη υποστήριξη. Θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Gen-E 2025 στην Αθήνα! δήλωσε ο Αιμίλιος Κυριάκου, Πρόεδρος ΔΣ JA Greece, Διευθύνων Σύμβουλος και Banking Head της Citi Ελλάδος, Μάλτας και Κύπρου.

Η Waterloop παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό και βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο για τη διαχείριση και εξοικονόμηση του νερού, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Η Waterloop αναπτύσσει ένα σύστημα ανακύκλωσης νερού και έξυπνους διακόπτες ροής, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για την ανίχνευση διαρροών και παρακολούθηση της κατανάλωσης νερού σε πραγματικό χρόνο. Σημαντική είναι η συμβολή της στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού μέσω βιώσιμων πρακτικών.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και χαιρετισμούς από πολιτικούς και επιφανείς προσωπικότητες, με τον υπουργό Επικρατείας Αρμόδιο για τον Συντονισμό των Κυβερνητικών Πολιτικών, Άκη Σκέρτσο να τονίζει την αναγνώριση της ελληνικής μαθητικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό. Η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εργασίας, επισήμανε την υπερηφάνεια που προκαλεί η συμμετοχή των νέων στις εκδηλώσεις του JA Greece.

Η Waterloop και η GEO Flipped καταγράφηκαν ως παραδείγματα καινοτομίας και επιτυχίας στον τομέα της μαθητικής επιχειρηματικότητας, αποδεικνύοντας τη σημασία της εκπαίδευσης και της υποστήριξης των νέων στο πεδίο της επιχειρηματικότητας.

Loading

Play