Ο τυφώνας Τζέμπι «σφυροκοπεί» την Ιαπωνία (vd)

Στην απομάκρυνση περισσότερων από ενός εκατομμυρίου πολιτών που ζουν στα δυτικά παράλια της Ιαπωνίας, προκάλεσε ο τυφώνας Τζέμπι, ο οποίος σφυροκοπά ανελέητα τις τελευταίες ώρες ένα μεγάλο τμήμα της χώρας.

propoli

Η Ιαπωνία έχει δοκιμαστεί έντονα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία έχουν πλήξει τη χώρα τους τελευταίους μήνες, από ακραίες βροχοπτώσεις έως καύσωνες ρεκόρ για τα ιστορικά δεδομένα της χώρας, τα οποία έχουν στοιχίσει την ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους.

Το τελευταίο έντονο καιρικό φαινόμενο, του τυφώνα Τζέμπι, που σημαίνει «χελιδόνι» στα κορεατικά, στοίχισε τη ζωή σε συνολικά έξι άτομα σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TBS, ενώ μετατράπηκε για λίγο σε υπερτυφώνα.

Ένας 71χρονος βρέθηκε νεκρός κάτω από τα συντρίμμια αποθήκης που κατέρρευσε, πιθανόν εξαιτίας του ισχυρού ανέμου, και ένας άνδρας ηλικίας μεταξύ 70 και 80 ετών έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τη σκεπή σπιτιού, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK προσθέτοντας πως υπάρχουν περισσότεροι από 90 τραυματίες.

Τα παλιρροιακά κύματα σε ορισμένες περιοχές ήταν τα υψηλότερα που έχουν παρατηρηθεί ως αποτέλεσμα τυφώνα το 1961, μετέδωσε το NHK, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ένας διάδρομος στο αεροδρόμιο Κανσάι της Οσάκα, το αεροδρόμιο να κλείσει και πολλοί τουρίστες να αποκλεισθούν.

Οι ισχυροί άνεμοι και τα μεγάλα παλιρροιακά κύματα έριξαν ένα δεξαμενόπλοιο 2.591 τόνων σε μια γέφυρα που συνδέει με την ηπειρωτική χώρα το αεροδρόμιο του Κανσάι, το οποίο έχει κατασκευασθεί σ’ ένα τεχνητό νησί. Η γέφυρα υπέστη ζημιές, όμως το δεξαμενόπλοιο ήταν άδειο και κανένας από το πλήρωμά του δεν τραυματίσθηκε, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Οδηγίες εκκένωσης εκδόθηκαν για περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Ριπές ανέμου ταχύτητας 208 χλμ/ώρα καταγράφηκαν σ’ ένα σημείο του νησιού Σικόκου.

https://www.youtube.com/watch?v=Z8Ug8KCpFQc

Loading