Ακόμα δύο χώρες ζητάνε από τους πολίτες τους να αποχωρήσουν από την Ουκρανία το συντομότερο δυνατόν καθώς η κατάσταση εκεί γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.
«Η συμβουλή μας είναι σαφής, αυτή είναι μία δύσκολη κατάσταση… θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπο να εγκαταλείψετε την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο Μόρισον.
Η προειδοποίηση ήρθε αφότου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος αναχώρησε νωρίτερα από την Αυστραλία, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή και ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προέτρεψαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Νέα Ζηλανδία: Το υπουργείο Εξωτερικών προτρέπει τους Νεοζηλανδούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να φύγουν αμέσως
Το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας προέτρεψε σήμερα όλους τους Νεοζηλανδούς που βρίσκονται στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
«Η Νέα Ζηλανδία δεν έχει διπλωματική εκπροσώπηση στην Ουκρανία και η ικανότητα της κυβέρνησης να παρέχει προξενική βοήθεια στους Νεοζηλανδούς της Ουκρανίας είναι επομένως πολύ περιορισμένη», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η κατάσταση αναφορικά με την ασφάλεια στην Ουκρανία θα μπορούσε να αλλάξει σε σύντομο χρονικό διάστημα και υπό αυτές τις συνθήκες οι Νεοζηλανδοί δεν θα πρέπει να βασίζονται σε βοήθεια για να εγκαταλείψουν τη χώρα, υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας.
Η προειδοποίηση ήρθε αφότου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος αναχώρησε νωρίτερα από την Αυστραλία, δήλωσε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή και ότι οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προέτρεψαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Δείτε επίσης: Ολλανδία: Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες της να φύγουν από την Ουκρανία
- Ολυμπιακός: Ο Γιώργος Μπουρνελές υπογράφει έως το 2029
- Σύλληψη 17χρονου για ληστεία και τραυματισμό 15χρονου στη Χαλκιδική
- Β. Ζελένσκι: Η Ουκρανία απαιτεί ειρήνη και όχι προσωρινές λύσεις
- Η μέρα που σίγησε ο Βασιλιάς: Ο θάνατος του Έλβις Πρίσλεϊ, το FBI και οι θεωρίες συνωμοσίας που τον διατηρούν ζωντανό
- ΠΑΣΟΚ: Οι επιπτώσεις των πυρκαγιών απαιτούν ψυχολογική στήριξη για τους πληγέντες