Ο Τόμας Ρενιέρ, υπεύθυνος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τεχνολογικά θέματα, δήλωσε ότι οι κατηγορίες πως το DSA (Κανονισμός για τις ψηφιακές υπηρεσίες) είναι εργαλείο λογοκρισίας είναι αβάσιμες, υπογραμμίζοντας ότι η ελευθερία έκφρασης είναι θεμελιώδες δικαίωμα στην ΕΕ.
Απαντώντας στις απειλές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ότι το DSA και το DMA (Κανονισμός για τις ψηφιακές αγορές) είναι αναγκαία νομοθεσία για τους τομείς της τεχνολογίας, καθώς καλύπτουν κοινωνικούς κινδύνους και τον ανταγωνισμό.
Ο Ρενιέρ πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ που ασχολούνται με το DSA και το DMA λαμβάνουν σαφή καθοδήγηση, δεδομένων των ευαίσθητων υποθέσεων της αγοράς. Αντίστοιχα, η Πάολα Πινό, εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, τόνισε ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της ΕΕ και των κρατών μελών της να ρυθμίζουν τις οικονομικές δραστηριότητες στο έδαφός τους, εφόσον συνάδουν με τις δημοκρατικές τους αξίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ