Τον Τούρκο πρόεδρο επέκρινε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου, Αλί Μπαμπατζάν, εκμεταλλευόμενος την πολύ κακή οικονομική κατάσταση της Τουρκίας.
«Οι σχέσεις με το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι πάντα σε… δολάρια. Προφανώς, όταν κοιτάζει αυτές τις χώρες, στα μάτια του κ. Ερντογάν σχηματίζεται το σύμβολο του δολαρίου. Η οικονομία αυτής της χώρας δεν θα βελτιωθεί με τα χρήματα που θα έρθουν από αυτά τα μέρη. Ολόκληρη η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει περιέλθει σε κατάσταση επαιτείας για χρήματα από δεξιά και αριστερά.
Δεν μπορείς να αποκτήσεις κύρος σε αυτόν τον κόσμο πηγαίνοντας και σκύβοντας το κεφάλι σε άλλες χώρες, ζητώντας χρήματα»
«Μετά την κρίση του 2008, η Ελλάδα ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Εκείνη την εποχή η οικονομική μας δύναμη ήταν καλή. Το ΔΝΤ ήρθε και ζήτησε χρήματα, λέγοντας: «Υπάρχουν χώρες που χρειάζονται χρήματα, ξέρουμε ότι η κατάστασή σας είναι καλή, δανείστε χρήματα στο ΔΝΤ»», ανέφερε για την οικονομική κατάσταση της Τουρκίας.
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι «δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον Καβάλα και τον Ντεμιρτάς»
«Ο κ. Ερντογάν έχει μια σύγχυση στο μυαλό του και εξακολουθεί να μην γνωρίζει βασικά πράγματα για ορισμένους βασικούς θεσμούς μετά από τόσα χρόνια κρατικής εμπειρίας. Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν επιβάλλει τίποτα στην Τουρκία.
Δεν γνωρίζει καν τη διαφορά μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι σοβαρή αδυναμία να αναφέρεται σε τέτοια νομικά ζητήματα και να μην έχει ενημέρωση ή να αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει επιβολή εξωτερικών δυνάμεων», σχολίασε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Δείτε επίσης: Θ. Πλεύρης: Εξοργισμένος κατά των ισχυρισμών περί κλειστών κλινών ΜΕΘ για λίγους
- Σημαντική νίκη για τη Ρόμα: «Τρίποντο» προς το Champions League
- Ανάπτυξη στήριγμα για την Premia με νέες στρατηγικές επενδύσεις
- «Καθολικός αρχιεπίσκοπος Νέας Υόρκης: Ο Τραμπ ντυμένος πάπας δεν είναι σωστό»
- OT FORUM – ΔΕΗ: Η στρατηγική διαχείρισης ενέργειας για την ηγετική θέση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
- Τάκης Σκανδαλάκης για Π. Μολυβιάτη: Μια εμβληματική προσωπικότητα αφιερωμένη στα εθνικά συμφέροντα