Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: Ζημιές που αγγίζουν το 6% του ΑΕΠ

Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: Ζημιές που αγγίζουν το 6% του ΑΕΠ

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον διπλό σεισμό που έπληξε τη Βενεζουέλα την Τετάρτη ανέρχονται σε περίπου επτά δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που ισοδυναμεί με το 6% του ΑΕΠ της χώρας, σύμφωνα με την εκτίμηση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η προκαταρκτική αξιολόγηση του UNDP, η οποία διεξήχθη αμέσως μετά τους σεισμούς, βασίζεται κυρίως σε δορυφορικές εικόνες και δημογραφικά δεδομένα. Η εκτίμηση αυτή δεν περιλαμβάνει τις ζημιές στις υποδομές, τις συνολικές οικονομικές συνέπειες ή το μακροπρόθεσμο κόστος ανοικοδόμησης.

Το UNDP υπογραμμίζει ότι ο συνολικός αντίκτυπος από τους σεισμούς είναι γενικά έως και τρεις φορές μεγαλύτερος από την αρχική εκτίμηση, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο ανησυχητική.

Loading

Play