Η κακοκαιρία «Υλένια» έφτασε χθες στη Γερμανία κι έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα
Με ανέμους που έφθασαν τη νύχτα και τα 152 χλμ/ώρα, η κακοκαιρία πλήττει κυρίως τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο, τη Βαυαρία και το Βερολίνο, με εκτεταμένα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και πολλά δέντρα να έχουν πέσει στους δρόμους εμποδίζοντας την κίνηση των αυτοκινήτων.
Στο Βερολίνο τα υπέργεια μέσα μεταφοράς λειτουργούν με περιορισμένα προβλήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας κινούνται πιο αργά, προκαλώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια, ενώ στο αεροδρόμιο της πόλης πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν επειδή δεν ήταν δυνατό να επιβιβαστούν οι επιβάτες και να φορτωθούν οι αποσκευές τους.
Στη Βαυαρία και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα.
Οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν χθες το βράδυ προειδοποίηση, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα.
Σήμερα η Ομοσπονδιακή Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νέα κακοκαιρία με σφοδρούς ανέμους, κυρίως στα βόρεια της χώρας.
Δείτε επίσης: Θρίλερ στα σύνορα της Ουκρανίας: Η Ρωσία στέλνει άλλους 7.000 στρατιωτικούς – ΗΠΑ: Ανά πάσα στιγμή η εισβολή
- Σπόρτινγκ: Ο Μπόρζες μίλησε για Φώτη Ιωαννίδη και το δίλημμα στην επίθεση
- Στο κατώφλι ιστορικής νίκης η AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ
- Ίος αλλάζει με σχέδιο: υποδομές, πολιτισμός και νέα τουριστική ταυτότητα
- Ρόδος: Το βοτσαλωτό ξαναβρίσκει ζωή μέσα από τα προγράμματα του Aegean Skills
- Κόντρες φωτιάς στη 3η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ
![]()
