Καταστροφικοί σεισμοί στη Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 θύματα και μαζικοί ενταφιασμοί

Καταστροφικοί σεισμοί στη Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 θύματα και μαζικοί ενταφιασμοί

Η Βενεζουέλα βιώνει μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις της, καθώς οι διπλοί σεισμοί της 24ης Ιουνίου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3.300 ανθρώπους, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις των αρχών. Οι ενταφιασμοί θυμάτων που δεν έχουν αναγνωριστεί έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο επίσημος απολογισμός μέχρι τις 5 Ιουλίου περιλαμβάνει 3.342 νεκρούς και 16.740 τραυματίες, ενώ οι αγνοούμενοι μπορεί να φτάνουν τους 50.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Οι ομάδες διάσωσης, που αριθμούν πάνω από 4.000 μέλη, αρχίζουν να αποχωρούν καθώς οι ελπίδες για επιζώντες εξανεμίζονται.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου έχουν διαπιστώσει ότι πάνω από 150 πτώματα θυμάτων που δεν αναγνωρίστηκαν έχουν ταφεί σε μακρές σειρές τάφων στο κοιμητήριο της Κάτια λα Μαρ. Οι τάφοι είναι διαχωρισμένοι με λευκές πέτρες και φέρουν αριθμούς αναγνώρισης, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να εντοπίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Η κατάσταση είναι δραματική, με τις οικογένειες να αναζητούν τους αγνοούμενους και να περιμένουν με αγωνία. Μια μητέρα, η Σούλι, δήλωσε: «Δεν φεύγω χωρίς τον γιο μου», καθώς συνεχίζει να αναζητά τον 23χρονο γιο της που εργάζονταν σε αρτοποιείο.

Η υπηρεσιακή πρόεδρος Ντέλσι Ροδρίγκες διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη στη χώρα, ενώ οι κάτοικοι εκφράζουν οργή για την έλλειψη βοήθειας από τις αρχές. Πάνω από 17.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, και πολλοί ζουν στους δρόμους ή σε πάρκα, αναμένοντας βοήθεια.

Loading

Play