Νέα πλήγματα στον νότιο Λίβανο από το Ισραήλ μετά από καταγγελία για παραβίαση της εκεχειρίας

Νέα πλήγματα στον νότιο Λίβανο από το Ισραήλ μετά από καταγγελία για παραβίαση της εκεχειρίας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νέα πλήγματα στον νότιο Λίβανο, λέγοντας πως απάντησε σε παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από τη φιλοϊρανική Χεζμπολάχ. Την ίδια ώρα, στη Ρώμη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη λιβανέζικη κυβέρνηση.

«Σε απάντηση για μια κατάφωρη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε στοχευμένα πλήγματα στον νότιο Λίβανο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, ο στρατός είχε δώσει εντολή εκκένωσης σε χωριό του νότιου Λιβάνου, πριν από τα πλήγματα, για πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα. Η αραβόφωνη εκπρόσωπος του στρατού, Έλα Ουαουέια, κάλεσε μέσω της πλατφόρμας Χ τους κατοίκους της κοινότητας Αλ Μανσούρι να φύγουν αμέσως, λέγοντας: «Για την ασφάλειά σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τα σπίτια σας».

Η εντολή εκκένωσης δόθηκε την ώρα που ο Λίβανος και το Ισραήλ συζητούν στη Ρώμη, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, την ανάπτυξη του λιβανέζικου στρατού σε «πιλοτικές ζώνες», από τις οποίες θα αποχωρήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις, με την προϋπόθεση του αφοπλισμού της Χεζμπολάχ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play