Ο Τραμπ κινδυνεύει με κατάσχεση: Αδυνατεί να αποπληρώσει πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων επειδή δεν μπορεί να παράσχει εγγύηση για την καταβολή ενός τεράστιου προστίμου που του επιβλήθηκε λόγω οικονομικών απατών.

Σύμφωνα με αναφορές, δεν είναι σε θέση να καταβάλει την απαιτούμενη εγγύηση ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων που του επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του για οικονομικές απάτες.

propoli

Οι δικηγόροι του έχουν διαμαρτυρηθεί για το αδύνατον αυτής της καταβολής, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

«Το ύψος του επιδικασθέντος ποσού, με τους τόκους, ξεπερνά τα 464 εκατομμύρια δολάρια», ήτοι 355 εκατ. συν 100 εκατ. τόκους για τον Ντόναλντ Τραμπ και οκτώ εκατ. συν τους τόκους για τους γιους του, τον Ντόναλντ τον νεότερο και τον Έρικ, και «ελάχιστες (ασφαλιστικές) εταιρείες θα παρείχαν ασφάλιση εγγύησης τέτοιου μεγέθους», εξεγείρονται οι δικηγόροι, διευκρινίζοντας πως ήλθαν σε επαφή με κάπου τριάντα ασφαλιστικές εταιρείες.

Αυτό σημαίνει πως, ελλείψει εγγύησης επί του 100% του προστίμου, η έφεση που υποβλήθηκε εξ ονόματος του Ντόναλντ Τραμπ τον Φεβρουάριο σε άλλη δικαιοδοσία, που δεν συνεπάγεται δεύτερη δίκη, δεν θα έχει ανασταλτική επίπτωση: ο επιχειρηματίας και πολιτικός θα είναι κατά συνέπεια υποχρεωμένος να πληρώσει όλο το πρόστιμο ως την επόμενη Δευτέρα 25η Μαρτίου, αλλιώς θα διατρέξει κίνδυνο να κατασχεθούν περιουσιακά του στοιχεία από τη δικαιοσύνη.

Δείτε επίσης: Υεμένη: Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούτι

Loading