ΟΗΕ: Άμεση αποκατάσταση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα απαιτείται

ΟΗΕ: Άμεση αποκατάσταση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα απαιτείται

Για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες αδιανόητων απωλειών ζωής στη Γάζα, αναφέρει σε γραπτή ενημέρωσή του ο ΟΗΕ για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καταδικάζει την απώλεια ζωών και τον τραυματισμό Παλαιστινίων που αναζητούν βοήθεια στη Γάζα. Είναι απαράδεκτο. Άμαχοι διακινδυνεύουν – και σε αρκετές περιπτώσεις χάνουν – τη ζωή τους για να πάρουν τρόφιμα. Οι Παλαιστίνιοι έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα στην επαρκή τροφή και στην απαλλαγή από την πείνα.

Ο Γενικός Γραμματέας συνεχίζει να ζητεί την άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση αυτών των γεγονότων και την απόδοση ευθυνών στους δράστες. Οι βασικές ανάγκες του πληθυσμού στη Γάζα είναι τεράστιες και δεν ικανοποιούνται. Το Ισραήλ έχει σαφείς υποχρεώσεις βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου να συμφωνεί και να διευκολύνει την ανθρωπιστική βοήθεια για όλους τους αμάχους που την έχουν ανάγκη.

Η ανεμπόδιστη είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να αποκατασταθεί αμέσως. Πρέπει να επιτραπεί στον ΟΗΕ να εργαστεί με ασφάλεια και προστασία υπό συνθήκες πλήρους σεβασμού των ανθρωπιστικών αρχών.

Ο ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι όλοι οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως και άνευ όρων. Ο Γενικός Γραμματέας συνεχίζει να ζητεί άμεση μόνιμη και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός.

Loading

Play